SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nya framgångar av Sophie Bao-Bednarski på NM i helgen. (23/11)
2019-11-27 11:14
I helgen avgjordes de Nordiska Mästerskapen i karate i Kolding, Danmark.
Det var totalt 238 tävlande under dessa mästerskap. 

Detta var Sophies första landslagsuppdrag och som hon gjorde det.

Sophie ställde upp i klassen kadetter -54 kg. Tjejerna fick i denna grupp möta varandra (Round Robin) så vi garanterades fyra matcher.
I Sophies första match fick hon möta Finlands bästa tjej som är två år äldre. Matchen var tät men siffrorna sprang iväg åt "fel" håll då finskan Kiia fick några "lätta" poäng och Sophie tvingades börja jaga. Sophie träffade med några av sina tekniker men fick inga poäng vilket givetvis inte kändes rättvist. 
Finskan vann matchen med 5-0. Efter matchen pratade vi lite om hur det kändes och vad vi ska hålla oss till. Sophie gjorde en analys av vad som gick fel och vi kom överens om att "köra" nästa match enkelt och disciplinerat, hålla oss till taktiken.  (I mina ögon var Sophie bättre men finskan gjorde en väldigt bra match och vann rättvist).

I match nummer två så stod Norges bästa tjej för motståndet. Henne har Sophie mött förut (i maj månad) och förlorat. Nu skulle vi hålla oss till vår taktik och som hon gjorde det...  Hon släppte inte in Norskan utan "plockade" poäng i rätt tillfällen och vann en tät match med 3-0.

(Jag började nu fundera på möjligheterna till guld i klassen då jag såg att chansen fanns och att Sophie har kunnandet för att kunna vinna). 
Nyckelmatchen för oss var när den finska tjejen mötte norskan. Skulle finskan vinna så skulle nog guldet inte kunna nås men om norskan skulle vinna matchen så skulle våra möjligheter till att vinna guld öppnas igen.
Till vår stora glädje så vann norskan ganska komfortabelt med 3-0.

Vi pratade lite om våra möjligheter och nu var det bara att jaga så många poäng som möjligt i återstående matcher. De i mina ögon bästa tjejerna (Sophie, finskan och norskan) hade förlorat var sin match. Det kommer alltså att stå mellan någon av dessa tre.

I Sophies 3:e match mötte hon återigen en norska. Nu körde Sophie på, sökte lägen och attackerade. Sophie vann matchen på teknisk överlägsenhet 8-0. Hon visade prov på sitt stora tekniska kunnande.

I Sophies sista match stod Estland för motståndet och hon visade återigen att hon har ett "stort" spel. Hon jagade och jagade efter poäng och lyckades vinna med 7-0.

Enligt mina papper/noteringar så hade Sophie gjort flest poäng av alla och jag vara ganska säker på att hon vunnit men vågade inte ta ut segern för ens det blev officiellt vilket tog ca 15 minuter efter att klassen avslutats.

GULD till Sophie, hennes första Nordiska mästerskap

För övrigt så tog Sverige 7 nordiska mästartitlar! Svenska truppen bestod av 36 tävlande, av totalt 238 tävlande.